I en forretningsverden hvor teknologien kobler mennesker tettere sammen, glemmer vi ofte viktigheten av å møtes ansikt til ansikt. For selskaper i industrien er det mange fordeler ved å være tilstede på fagrelaterte messer og konferanser. Det er viktig å kunne treffes på årlige møteplasser hvor man treffer likesinnede. Vi har derfor laget en liste på fem grunner til å delta på fagkonferanser og messer.

Tilegne seg mer fag- og markedskunnskap. Uansett hvor erfaren du er innenfor ditt felt så kan alle lære noe nytt. Det kan være markedsrelatert informasjon, ny teknologi eller nye måter å løse problemer på. Påvirkning fra utsiden kan føre til at du ser nye måter å drive bedriften på eller kanskje oppdage skiftninger i markedet.

Nettverksbygging med kollegaer. Fagkonferanser er en glimrende arena for å utvide nettverket. Konkurrenter er ofte en kilde til benchmarking og utforske nye standarder for «best practice». Det er ofte en misforståelse at man må unngå kollegaer og konkurrenter i frykt for å avsløre dine konkurransefordeler. Bruk nettverksmulighetene til å utforske nye ideer og bygg personlige forhold til fremtidig felles gevinst.

Møte nye lev